Jak usunąć Badoo?

0
378
Jak usunąć Badoo?

Badoo jest jednym z najbardziej popularnych serwisów randkowych, z którego korzystają osoby na całym świecie. Setki milionów użytkowników to szansa dla osób samotnych, by nawiązać nowe znajomości, a być może także poznać kogoś na całe życie. Niestety, nie każdy jest w stanie na dłuższą metę odnaleźć się w wirtualnym świecie, dlatego część użytkowników decyduje się na usunięcie konta.

Korzystanie z Badoo

Choć Badoo połączyło już tysiące par, nie brakuje również osób, które są portalem rozczarowane. Często nowe znajomości nie są satysfakcjonujące, nie prowadzą do rozwinięcia ciekawych relacji. Zdarza się, że użytkownicy są zmęczeni ciągłymi rozmowami z nowymi użytkownikami, nawiązywaniem kontaktów, a następnie ich szybkim urywaniem. Gdy poszukiwania przez dłuższy czas nie przynoszą efektów, siłą rzeczy rezygnujemy z portalu.

Opcje mamy dwie – po prostu przestać z niego korzystać lub trwale usunąć konto. Jeśli zdecydujemy się na to pierwsze rozwiązanie, musimy mieć świadomość, że nasze konto, choć nieużywane pozostanie aktywne. A może to prowadzić do tego, że informacje na nasze temat trafią gdzieś, gdzie nie powinny. Jeśli więc już chcemy zrezygnować z Badoo, dobrze jest zrobić to od początku do końca, a więc trwale usunąć konto.

Jak usunąć Badoo?

Usunięcie konta na Badoo nie jest związane jedynie z rozczarowaniem, jakie niektóre osoby mogą odczuwać w wyniku korzystania z tego portalu. Bardzo często jest to również konsekwencja znalezienia swojej drugiej połówki i przeniesienia znajomości na grunt realny. Wtedy konto na Badoo jest już niepotrzebne i je po prostu usuwamy. A jak to zrobić?

Okazuje się, że wcale nie jest to takie oczywiste i proste. Założenie konta jest bezproblemowe, natomiast przy usunięciu musimy już się nieco natrudzić. Po zalogowaniu się do portalu należy kliknąć swoje imię, które wyświetla się w górnym lewym rogu. Kolejnym krokiem jest przejście do ustawień, które ukrywają się pod ikonką koła zębatego, a później przechodzimy do opcji usuń konto, która wyświetli nam się po rozwinięciu. I choć mógłby to już być koniec, w rzeczywistości wędrówka będzie dłuższa.

Co warto wiedzieć?

Serwis Badoo w momencie, gdy użytkownik klika opcję usuń konto, zaczyna przedstawiać mu szereg możliwości, między innymi prosi o podanie powodu usunięcia. Trzeba pilnować również, by kliknąć opcję usuń konto, a nie na przykład usuń wiadomości czy usuń konto z wyszukiwarki Google. Wtedy po usunięciu i tak nasz profil będzie dalej aktywny. Opcja usuń konto jest najmniej widoczna, nic więc dziwnego, że użytkownicy często mają problem z wydawałoby się bardzo prostą czynnością.

Kolejnym etapem usuwania będą propozycje, jakie zaczną pojawiać się od serwisu, między innymi możliwość korzystania z opcji premium przez kilka dni. Jeśli jednak chcemy na sto procent usunąć konto, wystarczy za każdym razem naciskać opcję dalej lub usuń konto i serwis w końcu poinformuje, że konto zostało usunięte. Choć nadal będzie można do niego wrócić – dopiero po 30 dniach profil zostanie na stałe usunięty.

PODZIEL SIĘ

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here